Cerite pagi ni - MGTT 2nd round..

Pagi ni ujan turun agak lebatjugak, mcm biasa kalau ujan lebat jalan mesti jem..lewat sket datang linik arini. Dah ramai yang menunggu..Objektif utama arini ialah minum air gula dan harap2 tak mntah macam aritu..dah prepared klu agak2 mcm tekak dah meloya, minum air suam tak pun makan mentos mint yang di bekalkan oleh Encik Hubby. Encik Hubby tolong anta je arini, pastu ade keje yang perlu di settlekan kat luar. So nasib bekla arini bawak netbook ku yang amat kusayangi ni..ilang sket rase loya disamping daripada membuat perkara2 yang kurang berfaedah dekat klinik ni..
 Dalam kul  8.40am tadi dah minum air gula. Kali ni nak telan agak senang sket walaupun badan menggigil menahan keperitan gula tu. Minum tu kena teguk terus jangan pandang kiri kanan dah. Memeng agak pening sket, tapi aku kena gagahkan diri untuk arini. Tabahkan aku..jadikan aku orang yang sabar..Ni demi baby mama..klu untuk orang lain, 1 juta pun mama tak sanggup nak minum air gula ni...
Sekarang jam baru menunjukkan angka 9:25am. Lama lagi ni..ape la yang aku nak wat, emm..tunggu dan lihat gelagat orang2 kat sini..selain daripada tu cari resepi untuk masak balik nanti. Takpela, nanti continue lagi. TV kkat depan ni takde crite yang best. Biasala pagi2 TV3 adenye kartun..kartun..kartun..ngantuklak..relax jap layan FB lak..
 oo..oo..dah kul 10:40 masa untuk masuk lik dalm bilik jumpa nurse, letak buku dalam bakul depan nurse tu pastu kena tunggu nama dipanggil..tunggu lagi..jadi penunggu setia la kau kat klinik ni. Ok..sib bek kali ni dalam 15 minit dia panggil masuk balik. Amik darah..rase cam confic]dent je, takkanla ade kencing manis..aku bukannya suke makan manis2 sangat ni, tapi tak taula kan..sebab mase mengandung ni macam2 penyakit boleh jadi...so..hasil keputusannya ialah....jeng..jeng..jeng...

Result positif ade diebetisla..adoooii..nampak yang tulisan merah tu, maknanya tak normal la tu dah lebih 8.0. So..esok kena pegi kaunseling pemakanan diet untuk diebitis pulak..huaaa...maybe sebab aku banyak makan coklat Daim yang beli Langkawi ritu kot..makan tak henggat..ade mase je makan coklat..mana tak kena kencing manis..ha..hambik sang diebetis jadi kawan karib plak. so tunggu esok kena kaunseling..





No comments:

Post a Comment




My Instagram