Introduction: Cerita awal pregnant

Pejam celik pejam celik dah 22 weeks baby dalam perut. Tergerak hati pulak nak share experience mase preggie ni. Yelah..bkn senang nk dpt experience mcm ni kan..biarlah blog ni menjadi tempat untuk meluahkan segala isi ati ketika perut tengah membesar ni. So blog ni adalah blog special edition untuk mencoretkan sedikit sebanyak info yang boleh kita sama2 share untuk panduan.

Sebenarnya agak terlambat nak share cerita dari awal preggie dulu. Bulan Dec 2011 dah start tak datang sahabat karibku Cik Merah. Memang tak expect pape mase tu sb dia kadang2 datang ikut mood. Jap awal bulan jap tengah bulan ujung bulan..suka ati dia je..so...tunggu punye tunggu..takde jugak..sampaila pegi klinik wat medical check up untuk job application kat The Star. Mase tu bila doktor tnye last period...emmm..rase-rasenye bln Nov 2011, so doktor decide kene wat urine test dulu before pegi X-ray. Pas wat urine test tu..oh! alangkah tidak disangka2..positif..Im pregnant! dah hampir 2 bulan..Perasaan bercampur-campur..happy ada terharu pun ada..hampir 3 tahun kawin..akhirnya..sangkut jugak..  ^-^
So balik rumah bagitau Encik Hubby..Encik Hubby macam exited..tapi cool je..ceh kontrol macho lagi tu..Pas tu decide tak nak la keje..dok rumah rehat banyak2..lagipun dengan bermulanya morning sickness yang semakin tak terkawal ni..pagi petang siang malam selama 3 bulan uwekk jer..mkn pun kurang selera..Memang dugaan mase pregnant..Alhamdulillah bila dah sampai 4 bulan ni..uwek2 tu dah kurang..Makan pun ikut la..kadang2 selera tak hingat kadang2 tu langsung xde selera makan.

Dalam mase yang banyak terluang ni..byk jugakla info2 yang di google kan..Mostly about pregnancy la..so kat sini boleh la kita share sama2 mana tau boleh tukar2 pendapat ke pengalaman ke..Next story nak cerita pasal pengalaman pegi medical check up kat gomen klinik..tunggguuu...

No comments:

Post a Comment




My Instagram