Blood Sugar Profile lak..

12:54:00 pm Sha Nazri 0 Comments

Ritu dah lepas minum air gula..kali ni kena wat BSP pulak -Blood Sugar Profile..Ni gara2 sebab ada history diabetes dlm family, so kena la wat BSP. BSP ni kena pose dr kul 10pm pastu pg2 dtg klinik kul 8am amik darah. Darah akan diambil 4 kali hari yang sama. Pas tu baru la boleh mamam..tak seksa sgt macam wat MGTT dulu..Amik darah kul 8am, 10am, 2pm & 8pm..

Ni la resultnya..alhamdulillah..semuanya normal..
Hari ni aku wat pakej sekali dgn BSP, cek perut, suntikan kancing gigi dengan HIV test..senang kan..takyah datang byk kali..Suntikan kancing gigi/tetanus tu utk elak baby kena sakt kancing gigi..cuma wat 2 kali je, sebulan lepas tu kena wat lagi..masa nurse tu cucuk tak sakit, aku siap baca carta organisasi yang tampal kat dinding tu tuk taknak rasa sakit sangat..tapi bila dah cucuk, tangan rasa kejang sket..masa ni dok sorang2 layan mp3, En Hubby keje, jadi agak boring sket.







 Kul 12pm En Hubby amik kat klinik g makan kat kedai AU2 tu..best jugak..lauk pauk sedap2, aku amik ikan bakar dengan ula-ulaman..nak jaga paras gula..kul 2pm kena cek darah lagi..last kul 8pm..demi baby mama wat ape saje..asalkan baby sihat...

You Might Also Like

0 comments: