Shopping barang baby lagi at Sogo Sale!!

1:47:00 pm Sha Nazri 0 Comments

Aritu masa sale kat Sogo sempatla usha2 barang baby. Time ni clearance sale, so klu ada member card dpt lagi 2x-10x point S-card. Best tu..lagipun Sogo ni klu wat sale murah ckt la..time ni nk cari pampers untuk new born, sb ms Pureen Sale aritu tak sempat nak cekau, dh tak larat sgt nk berimpit2.
Niat di hati nak pegi Sogo je, tp kaki ni terlangkah pulak ke Reject Shop. Saje je nk tgk brg. Lama gak tak jejak kt Reject Shop ni, dulu ms zaman baju ketat2 tu rajin gak shopping kt sini..dekat 4 taun kot lalu saje kt depan Reject Shop ni. Emm..ada sale Hari Ibu kat situ, sampai 20hb ni, wah..baju baby kt sini murah jugak. Bestnye tgk baju baby..tu yang tak tahan tu..comey sgt2..amikla satu..dua jela..tapi yang ni murah gak..amikla 3..ish..cantikla yang kale purple ni..amik gakla..kale biru ni nmpk cam stylo la..ayooo..last2..ni la yang hasilnya..mula nak bli satu je..tapi dh terrrrbeli..pastu cashier siap promote member card reject shop, xde point tapi setiap member card dapat 10%-20% diskaun. Kalau ari biasa pun dapat gak, mase b'day kita dapat special rate lagi..okla..RM10 1 tahun..bolehla tu..

Atas baju beli kat Reject Shop. Baju lubang2 tu beli kat Sogo..RM8.50 bju,Suar pun harga sama gak 

Suka sangat bju yang kale biru & purple tu

wokey..pastu gi Sogo lak..punyala ramai manusia kat foyer bawah dgn 1st level, mcm semut kerumun gula. Aku trus gi barang baby,xnk singgah dah level bwh, nti tergoda dgn bisikan shopping. Aku nak cari breast pump kat Sogo, jenama Avent paling di rekemenkan oleh jurujual tu. Memang aku ada baca review pasal brand ni, kawan aku pun cakap pengalaman dia guna Avent ni bagus, tak cepat rosak and daya penyedutannya pun agak berkesanla dibandingkan dgn product2 lain. Tapi harganya agak mahal la bagi aku yang tak koje ni. Manual Breast pump dia RM259.00 takde diskaun. emm..tgh2 pikir2 nk bli ke tak..tp aku rasa bek survey lagi..nnti nyosal tak sudah, bukan singgit dua..byk tu nk invest..
Malas nak lama2 kat Sogo, kaki pun dh cramp ni, shopping sorg2 nek LRT klu ada En. Hubby tu blhla tlg angkut barang, ni sorang2 kene berpada2, byk sgt nnti tak larat nak bwk nek LRT lak tu.
Sempat gak sambar 2 helai nursing bra untuk persediaan menyusu kat spital nanti. RM30-RM40..dapat 5x point S-card.
Antara barang baby yang di borong kat Sogo-pampers new born, diapers pants, nasal aspirator, nursing pad, pureen babybath, barut,drapolin,topi,napkin,cotton bud etc..
Sebelum balik, singgah Vinci jap, beli sandle. Murah je RM23.00. Sebab utama beli ni kakiku dah sakit pakai kasut tutup. So selesaaa pas pakai sandle ni, takpayah kotak2 trus pakai je kat situ. Balik umah nek teksi..dah tak larat nk tunggu bas ke rumah.



You Might Also Like

0 comments: