Baby Syifa kembung perut..

12:15:00 pm Sha Nazri 0 Comments

Week b4 tht dh gi hospital Ampang kat kecemasan, igtkan klu kecemasan xdela tunggu lama..sb kes dh cemas sgt..Baby Syifa perut dh membuncit, pas menyusu muntah..aku dh risau..takut perut kembung tahap serius..pas sejam tunggu, sb ada masalah lak dgn kaunter pendaftaran..daftar baby atas nama aku, kerani kat kaunter tu igt aku yng sakit..terpaksa tunggu lagi turn bila bgtau sebenarnya baby yg sakit. Staff kat kaunter tu yg sengal..dh bgtau dh..tula..dok melaram je..dh jumpa doktor lelaki, tp aku rs doktor ni baru pas grad xpun bru keje jd doktor kot. Dia jus bgtau baby ni kembung, baby muntah tu bisala bila air susu byk, baby akan muntahkan kuar skit2..Bila aku tanye pasal mcmana nak reduce kembung, dia bgtau kembung baby ni biasanya akan hilang bila cecah umur 3 bulan..hadoii..xkan aku nk tgk je baby aku kembung smpai umur dia 3 bulan..aku tnyela pasal grip water, boleh ke bg kat newborn baby? dia blh cakap dia pun tak berapa tau pasal tu sb dia xde anak lg..tuo2 dia panggil nurse, nurse yg tlg bgtau macamna nk bg grip water tu..hhmmm..xde ubat pun..trus balik..aku rasa buang masa je g..

Sebagai alternatif..aku g jmpa tukng urut yg bleh urut baby, sb aku xbrani nak urut sendri..kang salah urut lak..Aku cuba letak daun sirih, tuam kat perut baby..pastu bg grip water, tp perut baby still membuncit..baby msh muntah..risaunye..mcmana nak wat lg ni?

You Might Also Like

0 comments: