Review Unimom Allegro Electric Breastpump

3:28:00 pm Sha Nazri 0 Comments

Las week masuk hospital Ampang Putri.. sakit disc tulang blakang kembali semula..terpaksala buat endrolisis dek kerana tak tertahan sakitnya...3 hari kena tahan kat wad. Dalam 3 hari tu, tak dapat nak breastfeed baby..baby siang anta kt nursery..malam jer dapat jumpa tu pun kejap je..nasib baik private hospital, xdela strict sgt waktu melawt untuk family sampai kul brape pun boleh..Nurse kat situ pun dah kenal dan memahami keadaan aku..sian kat baby..xde sape jaga..sibla En Hubby tolong sikit2..tupun dh tergeliat gak tali perut. BAru jaga sorang..klau kembar 3,4..ha..?tah pe lagi yng terbelit..

Nak citer pasal breastpump Unimom Allegro ni..breastpump byk berjasa sepanjang aku admitted kat APSH. B4 tis guna Avent manual, tapi kalu dah sakit2 ni dh takde tenaga nak bermanual2 ni. NAsib bek la teringat nak beli Unimom Allegro Electric ni b4 masuk spital..Tupun lepas tengok review salah sorang blogger. Kalau tak memeng xtau Unimom punye brand ni. Maka selepas bantuan Pakcik Google, jumpa satu website ni  http://www.onebabyworld.com

UniMOM Allegro Electric Breast Pump *New*

RM368.00  RM310.00

Quantity:



  • Dual Stage Expression
  • Portable and Quiet
  • Rechargeable Battery (Built-in)
  • Closed System (Backflow Prevention)
  • Accessories Include: Breast Shield x 1, Silicone Massager x 1, White Valve x 2, Nipple x 1, Bottle Stand x 1, 
                                       Bottle x 1, Bottle Cover x 1, Cap x 1, Disk x 1, Spring x 1, Large Membrane x 1, 
                                       Bottom Cover x 1, Top Cover x 1, Tubing x 1, A/C Adapter x 1.
  • Can convert into manual pump with "Switch Kit". 
  •  Switch kit consist of: Silicone Diaphragm, Handle, and Shield Cover.
  • Warranty Period : 6 months
Klu kat tempat len harge biasa RM368.00..skrg ni ade promosi ujung tahun, harge dah murah, 2minggu lepas aku beli RM312.00..rugi RM2...hehehe Aku beli kat kedai One Baby World Taman Permata. Kedakedai kat atas Whitecoffee..tingkat 3..but dun worry ade lift..xyah menapak nek tangga..Beli online pun boleh tapi aku jenis xsabar nak tunggu barang ni..trus g kedai jer..ade byk lagi cawangan..blh cek kat website dia.

Kenape mengape aku suke Breastpump Unimom Allegro ni?

1) Sebab hargenye lebih murah berbanding breast pump eletrik yg len.. Nak beli medela freestyle tu alamat licin gaji sebulan..

2) Sebab boleh guna eletric dan boleh cas-boleh pump dlm kete sementara nak g keje, dgn balik keje..
cume klu guna betri boleh guna dalam 30-45 minit..

3) Ringan dan boleh muat dalm cooler beg autum..mudah aku nak bwk turun nek tangga kat umah aku yg 5 tingkat ni..

4)Bunyi xkuat sgt..tapi klu makin lame makin kuat gak volume dia..klu xnk bunyi vibrate tu kuat sgt, msuk dlm drawer kt ofis/balut dgn rowel, takpun msuk dlm beg..

5)Suction boleh diselarakan ikut pengeluaran susu..

6) Breastpump punyer parts tu senang untuk cuci sbb xbyk kompenen dlm tu...lagipun boleh disesuaikan dengan Spectra punye shield..

7)boleh guna untuk double pumping-tapi kene bli asing klu nk double pumping..

Apapun memang puashatila..sepanjang 3 hari kat hospital susu memang bayk sb baby xde..hasil perahan pun meriah..breastpump xblh gune untuk heavy duty, tp so far aku pakai dlm seminggu ni memng x jenguk langsung Philip Avent manual tu..selesa lg pakai Breastpump Unimom Allegro ni..


 Ni masih dalam kotak lagi..exited..!

 Unpacking accessories
 Dalam ade 1 botol susu dan tiub dan bottle standing

 Ni Adapter dan power supply dia untuk adjust suction 



 Breast Shield x 1, Silicone Massager x 1, White Valve x 2, Nipple 

Nila hasil perahan yang pertama..boleh tahan gak..



Alang2 bli cooler beg Autumn..RM55.90


Boleh letak breastpum kat depan 

  Botol storerage dgn Plastic letak kat right side..

 Kat tepi tu boleh letak label, pen ke untuk labelkan botol storage..Kemas kan..xde sepah2 lagi..
Inila teman  setia klu nk g travel nanti..

Best sangat dan berpuas hati shopping kali ni..walaupun En Hubby cakap membazir b4 tis, tp lepas tgk kegunaannya trus dia menyokong da bagi support kali ni..Terima kasih Unimom Breastpump..mudah-mudahan Unimom ni dapat berbakti pada Tuannye 2 taun lagi..Terima Kasih Ya Allah..murahkan rezeki untuk baby..




You Might Also Like

0 comments: