Left over sambal tumis bilis petai

Hari ni masak simple je...
Kat dalam freezer tu ada left over sambal bilis petai petang semalam..
Membazir klau buang..banyak lak tu...kebetulan ada udang..
Resepi senang gila tahap gaban..panaskan dalam kuali sambal tumis tu..masuk air agak2la ikut sambal tu byk mana,bawang besar hiris bulat dan bawang putih yang di ketuk. Masuk udang dah kopek kulit...bia je sampai nek minyak sambal tumis atau sampai kuah pekat sket. Rasa dulu..klau tak cukup rasa tambahla garam dan gula..siap!
Senang giler...

No comments:

Post a Comment




My Instagram