Monday, February 18, 2013

Fav cover artist

by , in
Saturday, February 16, 2013

Saya dah 6 months..saya dah pandai duduk..

by , in
Tuesday, February 12, 2013

Syifa-makan time!

by , in
Tuesday, February 12, 2013

Penyediaan frozen food Syifa

by , in
Tuesday, February 12, 2013

Frozen food Baby Syifa

by , in
Tuesday, February 05, 2013

Left over sambal tumis bilis petai

by , in
Hari ni masak simple je...
Kat dalam freezer tu ada left over sambal bilis petai petang semalam..
Membazir klau buang..banyak lak tu...kebetulan ada udang..
Resepi senang gila tahap gaban..panaskan dalam kuali sambal tumis tu..masuk air agak2la ikut sambal tu byk mana,bawang besar hiris bulat dan bawang putih yang di ketuk. Masuk udang dah kopek kulit...bia je sampai nek minyak sambal tumis atau sampai kuah pekat sket. Rasa dulu..klau tak cukup rasa tambahla garam dan gula..siap!
Senang giler...

Sunday, February 03, 2013

Yeayy...!!! Syifa dah 6 bulan..

by , in
Seronoknyer mama..anak mama dah blh makan solid food.
Last week pegi Giant Tmn Permata..cari gadget tuk Syifa makan..
Mama yang terlebih exited..seronok nak masak2 tuk cikebum mama ni..
Hasilnya...
Beli 4 bekas kiub ais berpenutup untuk simpan frozen food Syifa..
1 mangkuk plastik brand Fiffy..pilih ni sb ada sudu skali pastu ada partition leh letak 2 jenis makanan..iye2 je mcm byk jer nak bg Syifa makan..Sudu dia sgt best sb ada 2 sudu kat kedua2 belah ujung tu..satu size kecik daripada yang ujung satu lg..bagus utk lenyekn makanan sbb bwh permukaan ujung sudu & mangkuk tu kasar..
Cawan kale pink..my favourate colour..brand Ok baby..cawan ni jenis xtumpah..ade lubang kecik kat muncung tu. Ni tuk Syifa blajar minum guna cawan..
Pastu bli sudu & garfu..yg besar sket..tuk Syifa bila dah kuat mkn nanti..
Bli sos pan harga RM3..nk msk tuk Syifa msti ada pan special..nt campur2 pedas lak puree Syifa..cian anak mama..

My Instagram