Friday, July 05, 2013

Misi membasuh kipas-->done!!

by , in
Bila nak basuh kipas siling ni mmg mood ke laut...bkn ape kena memanjat..tgn lenguh nk mengelap kipas tu..nk arap En.Hubby..xtaula bila..kipas tu pun dh makin berat nk bpusing dek kerana habuk yang bergayut kat bilah tu..bukan ape sebab kat uamah aku takde tangga..malas nak pergi meminjam jiran bawah..oleh kerana kesian tgk kipas akupun gagahkan diri memanjat kerusi yg di didoublekan atasnye dgn satu lg krusi utk meja solek tu..hasilnya...aku menjadi lebih tinggi..tgn dh blh cecah siling..hehe..
Nipun sib bek mak ade kt umah tlg buaikan syifa..klu x si puteri kecik tu dh merayap kt bwh nk nek jugak krusi tu...
Kali ni lap 1x je..xlarat dah..slalu aku lap smpai putih kilat..apapun puas ati sb misi arini dh selesai...yeayyy!




Rupa sebelum kena mandi..




Selepas kena cuci...




Barula boleh pusing laju-laju..
Wednesday, July 03, 2013

Syifa 11 bulan..alhamdulillah...

by , in

Syifa..anak mama..menghitung hari ..lg 3 minggu Syifa genap usia 1 tahun...alhamdulillah...mcm2 kita dh lalui dr tahun lepas kelahiran Syifa smpi la skrg..ank mama dh jadi toddler...syukur sgt2 pada Mu Ya Allah..mudah2an Syifa hana membesar jadi anak solehah...jadi manusia yg berbakti pada ibu bapa dan masyarakat..amin..dan lagi 7 hari umat islam akan menyambut Ramadhan...teringat Ramadhan tahun lepas..masa tu bertarung nyawa di labor room lahirkan Syifa...2 minggu lepas tu Syifa pulak masuk NICU sb bengkak usus..tahun lepas -2012 berhari raya di hospital Ampang..2 tahun lepas..2011 berpuasa di Hospital Tawakal..operation broken disk...2010 berpuasa di Damai Hospital Melawati..3 tahun berturut2 tak dpt berpuasa...dan hari raya pun sambut ala kadar..xmeriah pun..
Harapnya tahun ni meriah dgn kelahiran anak mama yang comel dan cerdik ni...semoga murah rezeki Syifa..dapat beli sehelai baju raya tuk Syifa pun cukupla..baju raya mama tolak tepi..xde bju raya pun xpe...mama dh byk kali merasa hari raya...ni tahun kedua Syifa beraya..tahun lepas Syifa baru lahir jd xde ape persiapan pun..mama dlm pantang lg...tahun ni nak tengok Syifa pakai dress baru..mesti comel...
Bila tengok Syifa mama jd sedih..kesian sgt dgn Syifa...klu la mama ada duit...mama teringin blikan Syifa mainan..baju baru yang comel2..bwk Syifa jln2...apakan daya..mama xmampu..doakan murah rezeki mama..mudah2an dpt kerja mama bwk Syifa jalan2 ye sayang...

My Instagram