Sunday, October 27, 2013

Syifa And The Blocks

by , in
Kalau bagi blocks kat Syifa..dok mengadap benda tu sampai tak tido dibuatnya..Aku cantumkan block...Si Syifa punya favourate ialah meleraikan blocks tu..haiihh..semua diangkutnya atas katil..abis sepah..last2 mama yang kena kemaskan semua..


                                                        Ala..ni senang je nak tanggalkan..



                                                    Mula-mula ambik kale kuning ni..



                                                        Warna hijau ni letak kat sini la..




                                   Eh..Susah gak nak tanggalkan yang kuning ni..degil tul la...eeeiii




Tengok ni mama..pandai tak Syifa buat..
Sunday, October 27, 2013

I love mom & dad!!

by , in
Nak share baju tshirt Syifa yg tertulis I LOVE MOM & DAD..
suka lak dgn baju ni..sb dh lama cari baju yg ada words ni.
Jalan2 kt Ampang Point aritu terjumpa baju ni trus beli 2 helai. Satu hijau satu lagi merah...yang merah tu MOM & DAD LOVE ME...satu RM18..bli tight rega rm12..tapi dapat kurang lepas tawar.menawar..hehe..
Saturday, October 26, 2013

Wajah baru bilik menyusu KK AU2 Keramat

by , in

Barula selesa..ada sinki..aircond..tv..sofa...barula semangat nak brestfeed..Syabas KK AU2..

Saturday, October 26, 2013

Syifa kat klinik AU2 Keramat

by , in

Ni la aktiviti Syifa kat bilik menyusu klinik AU2 Keramat.. Masa ni tunggu nenek cek tangan nenek. Syifa masuk bilik menyusu terus tak jadi menyusu sebab tertarik tengok deco dekat dinding bilik tu. Habisla...mula2 belek2 je..tenung2..pastu mulalah pegang..tangan dah start nak mengumpil. Deko tu gambar bas kat jalanraya yang ada bunga2.. Materialnya macam polistrin yang lembut boleh di tenyeh2..memang jadi favourate Syifa..lupa trus nak nenen..sebelum kopak semua lebih baik bawa Syifa ke tempat yang lebih tenteram..

Thursday, October 17, 2013

Layan si Syifa tengok YouTube

by , in

Pukul 1.30am.
Ngantuk..tp mata si comel Syifa segar bugar..nak tgk youtube kt hyyptv..siap menari2 dgn lagu favouratenye..if you happy clap your hand..lagu tu dh 10x ulang..sampai aku pun dah hafal..tukar lagu phonix song trus terdiam..mata kuyu..dan akhirnya dia ngajak aku tido..hehe
--pandai baby skrg..klu bab blaja ABC ni taulak dia..video boring..trus ngantuk nk tgk.

Thursday, October 10, 2013

Syifa..shopping time with mama

by , in

Bila Syifa shopping..kalau boleh satu Giant dia nak masuk dalam troli..haaiih..nipis poket bapak awak ni..
Memang comel dia ambik barang pastu bagi kat aku suh masukan dalam troli..susu sampai 4 kotak..honey star 3 kotak...kena jimat skit nak syifa..botak pale mama...ni baru setahun dua bulan..ko bayangkanlah kalau dah dua tahun..pandai cakap lak tu..acaner..bukan berkira sangat..tapi beli takdela sampai berkotak2..Syifa bukan makan pun..saje je dia suka..maklumlah dapat berjalan..amik2 barang..seronok dia.. baby2 sekarang ni..cepat belajar..bijak..bijak...

My Instagram