Basuh Mesin Basuh Episod 1

8:00:00 pm Sha Nazri 2 Comments

Saya nak kongsi satu benda yang jarang kita basuh, tapi selalu kita guna untuk membasuh.. Apa dia murid-murid?.. Iye jawapannya mesin basuh.

Untuk episod pertama ini saya nak kongsikan produk yang dapat membantu untuk menjadikan mesin basuh lebih berkilat. Pada mulanya saya agak ragu-ragu juga dengan kebolehan produk ini, tapi setelah di basuh dengan ayat-ayat pujukan oleh BFF saya, saya pun bersetuju menggunakan produk ini.




Inilah produk yang saya maksudkan. Wash Drum Cleaner. 
Saya telah mencuba dan menggunakan produk ini beberapa kali.
 Saya beli di Cosway tahun lepas,kalau tak silap saya harganya lebih kurang RM10.
 Sebelum ini saya cuma tekan button clean tube dekat mesin basuh
 saya untuk cuci dalam mesin basuh, tapi setelah saya guna bersama 
dengan produk ini, kesannya sangat memberangsangkan.

Apa yang yang best sangat?
Bagi peminat bola sepak mungkin topik ini tak berapa hot sangat..
tapi bagi suri dan ibu-ibu mesti nak tahu keistimewaan produk ini kan.



Ini menurut pengeluarnya:
  • Tidak bertoksik, 100% biorosat dan mesra alam.
  • Berkesan menanggalkan timbunan kerak kapur, daki sabun, perca kain dan kotoran yang mencomotkan pakaian yang telah di basuh.
  • Menyahkuman untuk cucian yang bersih
  • Memanjangkan tempoh hayat mesin dengan mempertingkatkan prestasi pencuciannya.


Arahan penggunaanya seperti yang tertera di belakang kotak. 
Maafkan keburukan kotak itu. Terlalu lama berada di kawasan 
kering dan lembap sepanjang tahun, jadi kotak ni dah semakin buruk rupanya.





Ini rupanya serbuk pencuci mesin basuh Wash Drum Cleaner
Berbiji-biji kecil warna putih.

Kat mana nak beli? Boleh cari kat kedai Cosway. 

Nanti saya kongsikan pengalaman saya membasuh mesin basuh menggunakan Wash Drum Cleaner dalam episod seterusnya.

Take CAre!













You Might Also Like

2 comments: