Liebster Award


First sekali, 
terharu dapat di tag oleh akusukatulisblog 
untuk join Liebster Award ni..

Peraturan Liebster Award : 
-Mention blogger yang calonkan anda 
& letakkan link blog beliau ke dalam post anda.
-Jawab 11 soalan yang ditanya oleh beliau.
-Calonkan 11 bloggers lain yang anda tengok followers kurang dari 1000.
-Buat 11 soalan untuk ditanya kepada 11 bloggers tersebut.
-Maklumkan kepada those bloggers.

Okey jangan buang masa..
jom jawab soalan-soalan cepu emas kat bawah ni..

1. Apa tujuan anda  berblogging ?
Tujuan saya berblogging ialah nak berkongsi maklumat dan info
terutama sekali tentang susun atur, DIY dan juga
 berbagai-bagai lagi perkara yang menarik 
di samping dapat menambah kenalan baru

2. Apa impian anda?
Impian saya adalah untuk memiliki rumah sendiri
 dan melancong ke serata dunia.
InsyaAllah..

3. Apa haiwan kegemaran anda?
Meeeaoww..Kucing dah tentu..Omey sangat!

4. Ayat Al-Quran pertama yang diturunkan oleh Allah SWT 
Iqra' yang bererti bacalah (surah al-Alaq, 1-5)


5.Siapa yang paling anda sayang?

Anak, Suami, Emak dan diri sendiri.



6. Apa komen anda mengenai blog saya? 
Simple, kemas dan banyak tips kekeluargaan 
serta info berunsur nasihat yang boleh dijadikan panduan

7. Apa kerjaya anda?
Surirumah merangkap student.
8. Apa hobi anda?
Baca buku..ececeh..taklah..memasak kot..sesuai dengan kerjaya saya. 

9. Apakah tanda kiamat (bagi satu je)
Penaklukan Baitulmuqaddis

10. Siapa idola anda
Nabi Muhammad SAW


11. Apakah dua perkara yang ditinggalkan oleh Rasul SAW kepada umatnya.
Al Quran dan Sunnah

Okey..Siap!

Mari menjoinkan diri..

Tinggalkan link kat komen..nanti saya tag sape-sape yang nak join tu.

Soalan saya yang wajib anda jawab ialah:

1) Siapa nama orang yang paling anda sayang
2) Kalau anda ada RM50 nak buat apa dengan duit tu
3) Tempat makan yang paling anda suka sangat pergi
4) Apa pendapat anda mengenai blog saya
5) Kerja rumah yang paling di benci
6) Apakah hadiah yang anda impikan pada hari lahir anda
7) Warna kegemaran anda
8) Terangkan perwatakan anda dalam 3 patah perkataan
9) Tahun berapa anda dilahirkan
10) Kereta impian anda?








4 comments:

  1. no 1, 2, 3 kita same! :D salam kenal ye! :D

    ReplyDelete
  2. ok... ni lah dinamakan award award tu yer..huhu.. blur kejap..maklumlah newbie dlm blog ni..huhu..

    nti jemput dtg blog kita yer

    www.bidadarigojes.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. http://www.bidadarigojes.blogspot.com/2014/09/the-versatile-blogger-award.html?m=1

    Uve been nominated

    ReplyDelete
  4. Salam singgah, yup..idola kita seharusnya Nabi Muhammad yang akan beri syafaat di akhirat. studioous.blogspot.com

    ReplyDelete




My Instagram