Aktiviti Anak : Warna Warni

9:30:00 am Sha Nazri 1 Comments

Sepetang bersama Syifa..
Syifa mengajak saya untuk mewarna dengan krayon barunya.

Tak sabar-sabar nak mewarna.


Leka Syifa mewarna.


Hasil mama Syifa mewarna dengan photoshop .


Selepas Syifa mewarna di atas kertas lukisan dengan menggunakan krayon, 
saya warnakan pula dengan watercolour warna hitam di atasnya.
Ini adalah salah satu teknik yang saya belajar 
dari cikgu Pendidikan Seni semasa sekolah rendah dulu. 
Hasilnya, warna dari krayon tadi nampak lebih timbul dan menarik.



Dah siap..
Gantung dengan hanger.
Tunggu warna tadi kering.
Sebelah kanan tu pun hasil daripada contengan Syifa menggunakan water colour,
 ditambah dengan effect warna merah macam darah oleh mama Syifa.
Efek agak tragik untuk lukisan ni. 


Selepas habis aktiviti mewarna kenalah kemas dan bersihkan.
Guna spray air ni lebih mudah untuk lap kesan watercolour 
yang melekat di atas tikar evamatic ni.

Aktiviti yang seronok di lakukan bersama anak-anak.
Hasil kreativiti ni nanti bolehlah di bingkaikan.







You Might Also Like

1 comment:

  1. bestnya.... lama dah tak main color dgn anak.. uhhuhu

    ReplyDelete