Susun Atur: Kemas Toolbox

Dah lama bertahan dengan peralatan yang bersepah-sepah dalam toolbox ni.
Baru hari ni rasa nak mengemas.


Encik Hubby punya kotak toolbox sebelum di kemas.
Pening..semua dah bercampur aduk.

Keluarkan semua barang-barang dalam kotak.
Bersihkan semua habuk-habuk dan sampah sarap kat dalam tu.
Resit makan burger King tahun 2012 pun ada. Punyalah lama tak pernah kemas.



Susun ikut kategori. Like with like item.


Paku, skru dan wall plug letak dalam compartment yang kecik-kecik ni.
Senang nak cari mana skru kecil dan mana skru besar.



Peralatan yang besar sikit tu macam tukul besi, 
spana dan skru driver panjang letak kat bahagian bawah.


Dah siap susun tollbox yang pertama.
Toolbox ni special untuk peralatan pertukangan.


Toolbox yang kedua ni pun dah siap kemas.
Ni khas untuk barang-barang yang berkaitan dengan kerjaya Encik Hubby.
Jangan sangka kerja kat stesen TV ada microfon dengan kamera je..
Macam-macam part elektronik yang kecik-kecik ada.
Semua kena ada dalam ni, tak boleh keluarkan.
 Tu amanat dari Encik Hubby.
Kalau tak muat tu kena pandai-pandai adjust celah mana nak letak.


Last sekali tampalkan dengan label yang simple ni.
Tak konfius kan..



Barang-barang hardware yang rasa-rasa tah bila lagi nak guna, 
saya masuk dalam storage box.
Simpan di tempat yang selamat.
























1 comment:

  1. Sama lah dengan toolbox suami saya, sah lama rak berkemas.. Nk kena cari satu masa, duduk kemaskan barang pertukangan dia..

    ReplyDelete




My Instagram