Bila Pak Belang Mengaum..Auummm!

Salam Rabu J
Masih lagi cerita masa kat Zoo Negara.
Di sebabkan hari ni wordless Wednesday, jadi saya kurangkan bercakap.


Jom kita tengok si leher jinjang ni dulu.
Dari jauh Syifa dah jerit..


Mama..mama..tengok tu..it's a giraffe!
mama mama can't you see it?

Ye..ye..mama nampak...mama nampak..

Perhentian seterusnya…

Welcome to Savannah Walk!


Tengok Cik Leopard di balik pagar ni..
tak nak pandang kamera langsung…
Sorry..i'm not in the mood..

On the way nak pegi tengok group-group mawas tu, 
merayap jap kat rumah Pak Belang.

Tetiba Pak Belang ni mengaum manja..Aaauumm!
Syifa tetanjat sotong! Tetiba mengalirkan airmata kerana terkejut.
Drama saangatt..


Rupanya Pak belang aka harimau ni mengantuk.
Tak lena tidur kot malam tadi.


Berendam adalah salah satu cara untuk menyejukkan hati yang panas.


Singgah kejap kat rumah Cik Harimau Putih.


Puan ke Encik ni..tak sure… sebab dia malu nak tunjuk.
Si harimau putih ni memang suka menyorok kat belakang daun keladi.
Malu kot…

Cantik pattern kat bulu dia..jarang tengok harimau kaler macam ni.


Seterusnya…dijemput ke rumah Encik Singa. 
Yang ni saya memang pasti encik.

 
Aksi akrobatik ke tu?..


Tak baik tau jelir lidah..
seksila tu konon..


Ko tau jemah, si polan polan tu semalam..sok sek sok sek..


Naik atas sikit jumpa Tok Gajah.
Ada dua ekor, lagi sekor terlindung di sebalik kayu balak tu.

Hai..ente apa khabar syekh?


Opss..kat sini tak boleh ambik gambar..
tapi dasar degil macam saya ni, ambik jugak..hihi..

Kalau nak bergambar kat sini kena guna photographer Zoo.
Lepas tu bersedia untuk bayar RM30 untuk sekeping gambar.

Terkilan sikit sebab tak dapat tengok orang utan.
Staff Zoo dah simpan orang utan awal-awal kot.
Takpela..tengok kat youtube je.






Nak Lagi Cerita Pasal Zoo Negara?
Meh baca kat sini..






















































                

1 comment:

  1. Singgah pagi kat sini...
    dah lama x pegi zoo...

    ReplyDelete




My Instagram