DIY Bekas Simpan Earphone


Rimas nengok wayar earphone.
Macam ginila kalau amalkan konsep sumbat earphone dalam beg.
Kalau nak pakai dah berbelit-belit, 
lagi-lagi bila time nak cepat, menguji kesabaran tul.

Apakata kalau kita diy je bekas tuk letak earphone.


Play dough nye dah selamat masuk dalam tong sampah.


Mula-mula gulung wayar earohone, 
tapi jangan gulung ketat sangat. Nanti putus lak.


Lepas gulung, masuk je dalam bekas tadi.

Kalau nak terus tutup pun boleh, tapi saya ada idea lain.


Penutup bekas play dough ni tadi saya tebuk dengan jarum yang saiz agak besar.




Lepas tu masukkan tali atau keychain untuk dijadikan hiasan tambahan.


Boleh sangkut kat beg atau mana-mana tempat yang difikirkan bersesuaian.

Nak cantik lagi??


Saya tambahkan reben yang dilekatkan dengan hot glue.

Nampak lebih pink! Barulah ceria.

Take Care!!




























3 comments:




My Instagram