DIY Bekas Simpan USB

10:16:00 am Sha Nazri 3 Comments

Assalammualaikum
Hai semua..Sihat ke u olls?
Pagi Ahad yang mendung, sejuk je mata memandang.
Quick diy untuk hari ni.

Ha..ape nak buat dengan barang-barang kat atas tu..

Merujuk kepada tajuk di atas, 
saya nak buat rumah baru untuk USB yang saiz kecil-kecil.
USB yang kecik macam ni kalau susun dalam drawer pun
 tenggelam kat dasar drawer tu sebab terlindung dengan barang yang lain.

Last week Cik Syifa Main Bubble kat KLCC kan..
Tetiba jer citer KLCC dengan bubble ni..
Macam takde kaitan je kan dengan topic kat atas.

Nampak tak botol colour hijau tu?
Tu la bekas bubble yang dah kosong.

Jom kita guna balik bekas ni.

Sempena hari Ahad ni, meh kita buat diy yang paling mudah di galaksi ini.


USB yang comel-comel tadi masukkan je kat dalam botol bubble.


Saya guna konsep minimalis kat sini.
Lekat je dengan washi tape,  reben ke atau solitape yang bercorak kartun ni.


Kemudian labelkan. 


Simpan di tempat yang sejuk dan kering.hehe..
ditempat yang sesuai la..
Macam saya, simpan kat dalam Drawer Yang Ada Divider buatan sendiri ni.

Kan..simple je..senang diy arini. 
Recycle barang yang dah tak digunakan.

Take Care!






You Might Also Like

3 comments:

  1. kreatifnya, barang yang dah tak pakai boleh di jadikan bekas usb

    ReplyDelete
  2. Waahhh ini betul2 life hacks ni . haha Thanks for sharing ! Creative !!

    ReplyDelete